-
Re: Kilka słów z mojej strony
Witam !
Brzydki i niebezpieczny...czyż takie nie są pająki!? Myślę, że poza pewną egzotyką, to jeden z głównych aspektów fascynacji tymi zwierzętami. Niestety, nikt nie potrafił, ( nie chciał? ), podać mi powodu, dla którego tak naprawdę trzyma ptasznika w domu. Może pytanie jest za trudne? A może popełniłem błąd przyznając się, że rzeczywiście jestem w temacie "nie za halo"? Nie chciałbym wysuwać innych przypuszczeń...
Mam kilku znajomych ptasznikarzy, część zajmuje się tematem z czysto handlowego punktu widzenia ( jak się przekonałem można dobrze zarobić ), a część, no właśnie...by zwrócić na siebie uwagę otoczenia. Bo jak inaczej można powiedzieć widząc danego osobnika, "pajęczarza", który kraśnieje z zadowolenia gdy odwiedzają go rzesze "wielbicielek", chcących zobaczyć straszną tarantulę?
Jakże wielki zawód sprawia, "pajęczarzowi" jego pająk, gdy ukryje się w norce ( o ile ją posiada ), nie zatańczy na rurce, nie odśpiewa serenady? Brutalnie popychany patykiem, opuszcza w końcu biedny ptasznik swoje schronienie, by zająć jakże "naturalne" środowisko swego występowania, na dłoni właściciela ( przy założeniu, że własciciel jest człowiekiem odważnym ) wzbudzając powszechny zachwyt, strach i uwielbienie w oczach widzów. Bardzo ciekawe zjawisko zwłaszcza, że nie spotkałem jeszcze osobiście kobiety, która byłaby miłośniczką pająków.
Wielokrotnie byłem świadkiem takich scen, no i takie sobie wyrobiłem zdanie...ale panowie, to naprawdę działa! Sam nawet zacząłem się zastanawiać nad zakupieniem okazu dla siebie...szukam grożnego, szczególnie brzydkiego, jadowitego i...dużego! Bardzo proszę osoby obeznane w temacie o polecenie mi jakiegoś gatunku!
pozdrawiam serdecznie wszystkich, także mających odmienne zdanie...Smecta
P.S.Wyrazy uznania dla admina, za jego cierpliwość i tolerancję...
P.S.Naprawdę przykro mi pyliusie, że na drodze swego życia spotykasz takich ludzi..
Uprawnienia umieszczania postów