-
Re: Pytanka.....[g.rosea]
1. Mysle, ze raz na 4 dni mozesz ja karmic. w sumie to zalezy od wielkosci pokarmu. Jesli chodzi o wieksze swierszcze, to mysle, ze raz na 4 dni wystarczy. Jesli chodzi o myszke, to raz na miesiac.
2. A pierwszy pajak mojego kolegi, ktorego on wzial na rece to byl Pterinochilus murinus....glupi argument, nie ?
)))
Mam do Ciebie male pytanie: PO CO ?
Obserwacja Ci nie wystarczy?
Kazde branie pajaka na rece (poza sprzataniem/przenosinami) to moim zdaniem glupota (nie obraz sie, nie staram sie byc zlosliwy). Ale to tylko skromne zdanie hodowcy, ktory jest przeciwny handlingowi. Nie masz absolutnie zadnej gwarancji, ze pajak Cie nie dziabnie, ani ze nie wykona gwaltownego ruchu i nie wyladuje na podlodze i nie rozstrzaska sobie odwloku. Jesli podczas przenosin nie bedziesz umial go przetransportowc inaczej, niz "recznie", to zbliz do niego reke delikatnie i pozwol mu, aby wszedl Ci sam na reke. Mozesz poza tym przycisnac zdecydowanie jego karapax do podloze i zlapac go pomiedzy odnozami (bez skojarzen) po obu stronach ciala i wtedy go wziac. Szansa ukaszenia - 1%. Chyba, ze bedziesz niezdecydowany, to tylko zdenerwujesz pajaka.
Co do argumentow przeciwko handlingowi.... nie zamierzam ich powtarzac, bo pewnie znasz moje zdanie <<<:::!!!GLUPOTA!!!:::>>>
Co do terrarium, to mysle, ze ten pajak jest juz dostatecznie duzy, zeby mozna go przeniesc do czegos wiekszego.
A jak duze terrarium chcesz zrobic ?
Gdzie go teraz trzymasz ?
Uprawnienia umieszczania postów