cyt. "TAK TRZYMAĆ - to w końcu tylko codzienna gazeta dla pani sąsiadki, pana sąsiada i cioci Lusi, którzy właśnie tak widzą ptaszniki."

No właśnie, i to jest właśnie najgorsze. Później takie stare ropuchy jak spotkają się w sklepie czy w kolejce do kasy w energetyce to powstają mity o psach mordercach, duszących wężach i morderczych pajakach. A to niestety jest niezbyt dobre dla samych zwierząt i ich właścicieli. Osoby, kumające temat mogą sobie takie rzeczy traktować z przymrużeniem oka, ale dla laika taki artykuł to pewne źródło wiedzy. Jak byście się czuli gdybyście przeczytali w gazecie, że np. amstafy to psy mordercy itp. Rezygnujecie wtedy z zakupu danej rasy, a po jakimś czasie, po kontaktach z hodowcami itp. dowiadujecie się, że to co przeczytaliście w gazecie to tylko stek bzdur. Albo np. wasza sąsiadka przeczytała w gazecie, że pająki to bezwzględni mordercy i nasyła na was dzielnicowego itp. bo przecież trzymacie w domu demona, który w każdej chwili może wyskoczyć z terra z zrobić z bloku jeden wielki kokon. Co prawda czytałem gorsze artykuły np. kiedyś jak zobaczyłem wypisaną listę ras psów niebezpiecznych i na zdęciu podpisanym buldog amerykański był wogule niepodobny buldog angielski to się zjeżyłem nie czytając treści (jak przeczytałem później to treść też pozostawiała wiele do życzenia) jednak pozostanę przy tym żeby takie artykuły się nie pojawiały gdyż mogą one wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku.
Dzięki za uwagę i pozdrawiam :-)