niom wiec pajaczek to b.boehmei L4... jakies 1,5 cm cialka :]

nie bylo mnie w domciu, chciala jakas xiazke odslonila zaslone za ktora mam polke z xiazkami, zauwazyla terra i pajaka na sciance.. w tym momencie zapomniala jakiej xiazki szukala heheheh pomine fakt ze zajrzala tam pierwszy raz od roku, a o pajaka jecze jej od 2 lat.
Dzisiaj robilam szczegolowy wywiad i okazalo sie ze wziela sobie terra do reki polozyla na biorku i sie poprzygladala mu dosc dlugo, pomine fakt ze kazdego innego zabija dosc brutalnie wciagajac odkurzaczem, oraz to ze moj malec jest prawdziwym panikarzem i dziwie sie ze nie zdupcyl do kryjowki zaraz po spojrzeniu jej w oczy (chyba wpadla mu mama w oko hehehe).
Pozniej w sumie przygladala sie jak sprzatalam mu w terra nie przejmujac sie tym ze siedzi cobie obok mojej reki, zapytala co robie, co je, w czym mieszkal wczesniej.

Ale po prostu wiem jak boi sie pajakow stad nie spieszylam sie by ja poinformowac o jego istnieniu. Zastanawia mnie tylko fakt tego ze mu sie poprzygladala, czy byla zdenerwowana nie wiem do teraz bo przybylam do domciu w 2 godziny po zdarzeniu.

Jak narazie zostala poinformowana ze szybko nie rosnie, nie zjada tyle co inne zwierzaki wiec moja kaska nie zmiejsza sie w przerazajacym tempie, nie gryzie jak porabany za to najwiekszy panikarz ze wszystkich ptasznikow, a jak zwieje to nie ma szans przezycia. Co jeszcze moge jej powiedziec nie mam pojecia..
Poobserwuje mame przez te kilka dni, szkoda ze nie mam dostepu do kamerki by wstawiac ja do pokoju pod moja nieobecnosc (lol)

Choc cos czuje ze nie bedzie juz tak zle jak wczoraj, dzisiaj kazala kompa nie wylanczac jak bede zaraz wychodzic do szkoly, a kiedys mowila ze nie wejdzie do pomieszczenia gdzie moze byc pajak..a zwlaszcza ptasznik.

Moze ustawie www.terrarium.com.pl jako startowa? buhahah poczyta sobie