-
Re: niegrzeczne pająki
Ja mam murinusa i nie jestem mega hiper doswiadczonym terrarysta...ale mysle ze grunt to ROZWAGA i nieco pomyslunku.......i przedewszystkim trzeba wiedziec z kim sie ma do czynienia....napewno nie jest to pajak dla przeczkolakow..zreszta chyba zaden nie jest.....z wlasnego skromnego doswiadczenia wiem ze nieodzowne sa rekawice /ale nie latexowe
))....warto zobaczyc jakie imponujace sa chelicery takiego np L8, L9...heheh/ , DLUGA peseta lub jeszcze lepiej dlugie szczypce//ktos kiedys zaproponowal ginekologiczne....sa w sam raz/ rozsadny pojemnik z ktorego nie wyskoczy od tak sobie....a naprawde jest skubaniec szybki... Moj osobiscie najpierw straszy , podnosi nogoglaszczki, pokazuje chelicery...ale zdaza sie ze kladzie sie na plecach i praktycznie napaza we wszystko co mu sie nawinie pod lapki.....co dziwne..moj lubi sie wspinac po korkowej scianie w terra, ale raz zdazylo mi sie ze BARDZO szybko skoczyl w kierunku mojej reki /przeciez to nie jest pajak nadrzewny/ .....akcja byla blyskawiczna...od tego momentu nabralem duzego respektu dla tego pajaka i przeszedlem niezla szkole....W przypadku murinusa lepiej jest sie uczyc na cudzych bledach.........byloby fajnie gdyby sie podzielili swoimi przezyciami z murinusami inni hodowcy tego bardzo interesujacego pajaka i wbrew opinia bardzo ladnego....zwlaszcza te jego pajeczynowe tunele....pieknosci
Uprawnienia umieszczania postów