-
Re: Jaki to gatunek???
Ja w Meksyku byłem pierwszy raz właśnie w listopadzie tego roku. Nie poleciałem tam pracować, ani wypoczywać. Poleciałem tam na wyprawe przez dzungle na Jukatanie. Organizatorem wyprawy był znany podróżnik Andzej Ziarko (Facet który był już chyba wszędzie). W Cancun byłem tylko jeden dzień, przed samym wylotem do Polski, pozostałe 13 dni spędziłem na podróży jeepami przez miejsca do których "zwykli turyści" nie mają dostępu. Spaliśmy w prawdziwych meksykańskich wioskach, gdzie widok jaszczurek, pająków czy gekonów był codziennością. Na porządku dziennym były akcje w stylu: budze się, rozglądam po swoim pokoju i widze na suficie i ścianach gekony, (które zresztą tam są traktowana jako bardzo porzyteczne zwierzątka-zjadają wszelakiego rodzaju insekty) Coś wspaniałego, oglądać zwierzęta zyjące w swoich naturalnych warunkach. Prawdziwa Egzotyka. Gorąco polecam podróż do meksyku, jednak wiele (większośc) jedzie tam do miejscowości typowo turystycznych takich jak wspomniane Cancun. Tacy ludzie widzą tylko plaże, hotel i żyjące calą dobe miasto-to też jest przyjemne
)) ale nie może się równać z "prawdziwym" Mesykiem-naturalnym, pięknym no i nie skomercjalizowanym, dopiero wtedy zdajesz sobie sprawe że jesteś w raju...
Mam jeszcze troche fotek, zainteresowanych prosze o mail.
Pozdrawiam
D
Uprawnienia umieszczania postów