-
Re: PST pytanie
Witam bardzo serdecznie i gorąco przepraszam za tak długą nieobecność. Niestety, z przyczyn ode mnie niezależnych i niespodziewanych, przez dłuższy okres czasu nie miałem kontaktu z "cywilizacją", a co za tym idzie- z internetem.
Do wszelkich wypowiedzi w imieniu PST upoważniony jest tylko Prezes PST i moja skromna osoba. Obaj jednak w ostatnim czasie nie mieliśmy fizycznej możliwości udzielenia odpowiedzi.
Widzę, że rozgorzała tu gorąca dyskusja. Przedstawię więc moje oficjalne stanowisko. Otóż jedynym miejscem, jeśli chodzi o zadawanie pytań bezpośrednio do PST, a które zagwarantuje otrzymanie odpowiedzi, jest oficjalne Forum PST na stronie www.terrarium.org.pl , lub kierowanie pytań mailem na adres info@terrarium.org.pl . Nie oznacza to, że zamierzamy ignorować inne Fora i osoby wypowiadające się na nich. Po prostu łatwiej jest udzielić odpowiedzi na pytania zebrane w jednym miejscu i w tym celu powstało Forum PST. Oczywiście, jeśli zapytanie padnie gdzie indziej, również postaram się na nie odpowiedzieć, jednak bardzo proszę wszystkich pragnących zwrócić się bezpośrednio do PST o uczynienie tego w odpowiednim miejscu. Natomiast to, jak i inne Fora, są doskonałe do prowadzenia dyskusji o PST.
Jeśli zaś chodzi o Twoje pytanie, Noradarling, dotyczące hodowli zwierząt jadowitych i niebezpiecznych, to nie mogę w tej chwili udzielić Ci jasnej odpowiedzi, bowiem Zarząd musi najpierw zająć w tej sprawie odpowiednie, oficjalne stanowisko. Sam rozumiesz, że jest to poważny problem i w takim wypadku wszelkie pochopne, nie przemyślane odpowiednio decyzje i stanowiska nie są dobrym rozwiązaniem. Obiecuję jednak, że gdy tylko zapadną jakieś ustalenia, natychmiast o nich poinformuję.
Acha, jeszcze jedno...
„Czy PST jest tylko dla osób które hodują zwierząta mniej wyspecjalizowane?”
Nie, PST jest dla wszystkich, którzy chcą uczynić coś dobrego dla naszych zwierząt i całego środowiska terrarystycznego; jest nie tylko dla hodowców, lecz także dla sympatyków nie posiadających żadnego egzotycznego zwierzęcia; jest dla ludzi, którzy chcą sobie wzajemnie pomóc i którym leży na sercu przyszłość terrarystyki w naszym kraju.
Z poważaniem
Bartłomiej Gorzkowski
Rzecznik PST
Uprawnienia umieszczania postów