Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Nietypowe pytanie o terra ??????

_INVISIBLE_
    Guest

Re: Nietypowe pytanie o terra ??????

Pewnie torf, bo raczej innego nic nie ma

Hari, pisze ze wsadzil polowke orzecha, czytaj uwaznie. Jak nie wiesz co mozna wsadzic zamiast kokogruntu to wspulczuje, widocznie tak samo zes ograniczony jak Ci co wsadzaja kokosa.

Fakt jest o połowce - moj bląd.
    Musze Cie rozczarowac, bo ograniczony nie jestem. Stosowalem rozne podloza, od ziemi kwiatowej, przez vermiculit, roznego rodzaju torfy, az na rynku pojawił sie substrat kokosowy, ktory wg. mnie spelnia najlepiej swoje zadanie i widac, ze nie przeszkadza pająkom. Nie mam zamiaru wdawac sie w dyskusje nad wyzszoscią jednego podloza nad drugim. Moje zdanie juz znasz. Ja chce poznać Twoje. Na czym trzymasz pająki i dlaczego uwazasz, ze to podloze jest lepsze niz mielone wlokno kokosowe?

A ja kocham zapach mokrego wlokna kokosowego. Przypomina zapach gleby po deszczu, yummy.

Mike, gdzie kupiles torf? I czy mowiac torf kokosowy masz na mysli torf kokosowy, czy wlokno kokosowe?
    Mogles mi kupic od razu :/

U mnie też czuć mocny zapach, ale nie żeby toto śmierdziało, raczej pachnie rzeczywiście jak mokra ziemia.

Witam

Moj tez ma dziwny zapach taki dosc ostry i kwasny.

Ja wcale nie uwazam ze jedno jest lepsze a inne gorsze, uzywam roznych, torf, piasek, koko chyba tez mialem kiedys w jakims terra ale wole jednak zwyjlu torf.

Kiedys mialam cos podobnego. Wlokno smierdzialo jak potezna apteka przez kilka dni. Wywalilam to podloze od pajakow. W zyciu sie z czyms takim nie spotkalam, a "zapach" nie byl przyjemny.....

Widze ze sie zrobiła niepotrzebna dyskusja na temat "jakie podłoze jest najlepsze?" przepraszam za pomyłke ,chodziło mi oczywiscie o włókno kokosowe .Pozdrawiam MasterMike

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi na moje pytanie ,duzo mi wytłumaczyły .pozdrawiam MasterMike

Uprawnienia umieszczania postów