O rany, pac ty znowu sie czepiasz... Wiem, ze kilka osob z terrarium interesuje sie szerzej ptasznikami i nie poprzestaje na czytaniu opisow. Nie chwale sie, jakis przewrazliwiony jestes, moze powinienes sie udac do psychologa, czy co... Jak napisalam, nie interesuje mnie Cieslak ani podobne ksiazki, mowisz o chwaleniu sie... Chce zaznaczyc ze nie znalam nazwiska S.A. Schultz, dzieki temu tematowi dowiedzialam sie o nim. A co, mialam zalozyc temat "moja albopilosa siedzi 4 dni na kokosie, co jej jest"? Nie chwale sie, powtarzam, a ze ty znasz tylko R. Westa... Uwazam, ze tez skorzystasz na tym temacie, jak sie dowiesz innych nazwisk. Mnie nie zadowala czytanie jaka temperature i jakiej wielkosci jest dany ptasznik, chce czegos wiecej. I dlatego zalozylam ten temat. Oczywiscie ze znajomosc kilku nazwisk nie jest wykladnikiem zadnej wiedzy, ale przez poznanie tych nazwisk mozna sie wiele nauczyc. Co ze mnie bylby za historyk, gdybym sie opierala tylko na Samsonowiczu czy chociazby szerzej znanym Woloszanskim i na niczym innym???