Nie twierdze, ze nie ma ludzi na uniwerkach czy gdziekolwiek, ale jednak trzeba przyznac, ze jednak kraje oscienne wiedza wiecej na temat terrarystyki. Small, od wrzesnia nie bylam w Niemczech (remont) i nie wiedzialam, ze jest o ptasznikach. Musze skoczyc na zakupy... Czeskie czasopisma sa dosc dobre wg mnie, przeciez w takim "Sklipkanie" nie ma tylko wiadomosci o samych ptasznikach. A z prenumerata jest tak, jak mowil dr Robert, niestety...

Widzicie, ile sie mozna dowiedziec z takiej dyskusji? Nie znalam polowy nazwisk i skrzetnie je zanotowalam. Moge szperac po necie i wlasnie o to mi chodzilo. Moge szukac nowych dla mnie rzeczy. Dziekuje wszystkim, ktorzy sie tu wypowiedzieli i mam nadzieje, ze na tym nie poprzestaniemy. Wiem, ze nie kazdy jest omibusem, nie kazdy zna jezyki swiata. Robiac opisy na terrarystyce (prosze bez klotni) korzystalam z literatury, dosc ubogiej, bo jest to tylko kilka pozycji, ale mam nadzieje, ze powieksze moje zbiory.

Jak na razie mam wspomiane czasopisma (przy okazji podrozy dokupuje sobie te czasopisma), oraz kilka knig, ale to kropla w morzu... Dobrze, ze mamy internet, ktory moze okazac sie kopalnia wiedzy. Nie ma to jednak jak usiasc w wygodnym fotelu, z herbata i czytac, czytac.....

Troszke odbieglam od tematu, ale co wy na taki spis literatury pajeczarskiej? Wiem, ze jest forum "literatura", ale moze by tak jeden post, w ktorym by sie dopisywalo ciekawe rzeczy, zeby mozna bylo szybko znalezc? Moze obok tytulu krotka opinia?