-
Re: jak to zrobic??
Ja tez kolekcjonuje wylinki i jesli moge poradzic ja to robie w ten sposob ze zaraz po wylince pajaka biore swieza wylinke rozkladam ja na przygotowana podstawe ze styropianu lub z jakiesc miekkiej masy plastikowej i delikatnie nabijam ja krotkimi szpileczkami.potem klade ja na kaloryfer lub pod jakas lapmke do wyschniecia.sposob niezbyt skomplikowany ale dziala a efekty wygladaja rewelacyjnie.pozdrawiam MasterMike
-
-
Wrzucam wszystkie do jednego pojemnika (juz kolo setki ich tam jest)
Czasami wyrzucam.
-
Ja wyrzucam zawsze, chyba ze jest to jakas szczegolnie dobrze zchowana wylinka doroslego pajaka - wtedy ja wypycham....
-
Alice, niestety, mam tylko podrostki i smarkaczy 
Ale bede o Tobie pamietal w przyszlosci.
-
jak narazie wszystkie wylinki mieszczą sie w dwóch pojemniczkach na klisze, żaden pordostek jeszcze nie przeszedł u mnie wylinki
-
Dobry pomysl Alice nie pomyslalem o tym a to moze byc naprawde ladny widok na scianie
-
Alice, jak bedzie kolejna gielda w Swietochlowicach, to moge ci przywiezc wylinek..... Jak oczywiscie jeszcze bedziesz potrzebowac. Dzisiaj wyrzucilam okolo 10, a moze niepotrzebnie?
-
hmmm nie wiem czy juz ktoś napisał ale gdzieś czytałem kiedyś o preparowaniu takich rzeczy ,,
polega to wskrucie na tym ze odwłok wypychasz watką nasączoną formaliną thorax tak samo delikatnie sklejasz potem klejem aby nie wyłaziło ... próbowalem kiedyś to zrobić ale mi nigdy nie wyszło ,,, łatwiej zrobić to z takim co ma mięcho wśrodku
-
Ja formalina nie nasaczam, mam sama watke... A jakbym umiala zmniejszac zdjecia, to bym wam zadala proces wypychania wylinki... Niestety, pomimo prob pomocy, jestem w tej materii nienaumialna. Pozostaje tylko zaprosic was niedlugo na moja stronke ze zdjeciami, gdzie umieszcze proces wypychania wylinki.....
Uprawnienia umieszczania postów