Ha! Nareszcie!!!!!!
W sierpniu 2003 roku odbywałem praktyki w Warszawskim ZOO, właśnie w dziale hodowlanym. Widziałem wcześniejsze okolicznościowe wystawki, ale gdy tam trafiłem to zwaliło mnie z nóg. Nie znam się niestety na pająkach, ale było tego dość dużo jak dla mnie (z 20 terra + mnóstwo małych pojemników z drobnicą), ponadto z 6 gatunków i podgatunków kruszczyc, z 5 gatunków karaczanów, patyczaki (ale chyba tylko jeden gatunek), straszyki (3 gatunki), szarańczaki (3 gatunki), ogromne krocionogi, śpieszki, kupa świerszczy i jeszcze pewnie coś by się znalazło ale skleroza nie boli... ehhh!!!!!!! Coś WSPANIAŁEGO!!!!
Pamiętam, że wiecznie mieli problemy z rozpoczęciem budowy (kasa, kasa i jeszcze raz pieniądze), mieli duże terraria, które stały puste, bo nie mieli ich gdzie eksponować. Nareszcie ZOO będzie miało najważniejszy dział Serio, znamy już ok. 1,5 mln gatunków owadów, a szacuje się ich liczbę na 20-100 mln. (w sumie niezły rozrzut). Dlatego jak już powstanie wszystkim z góry go polecam (wygląda to na dzielenie skóry na niedźwiedziu co?).

Ciekawe, czy będą potrzebowali pracownika (np. w weekendy).