Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: SZok !!!!!!!!!!

mIRO
    Guest

Re: SZok !!!!!!!!!!

W Rzeszowie u mnie, są dwa sklepy z pająkami. Jeden jest w Ch. Reduta. Niedawno tam byłem. Mieli jakąś Avicularie (nie wiem dokładnie jaką). Cena 35 zł. Była w pudełeczku po kliszy. No więc chce ją zobaczyć bliżej, otwieram pudełko, a tam wszystko zarośnięte pajęczyną. Pajączek ładny, ładna stara, PLEŚNIEJĄCA wylinka, no i martwe świerszcze... Co wy na to?

A w drugim, widać, że goście dosłownie lubią swoją pracę. Jest niedaleko rynku ten drugi sklep. Tam wszystko zadbane, ptaszniki w pudełkach ładnych, ciągle mają dobrą wilgotność, żadnych resztek nie ma. Te dwa sklepy dzieli przepaść. Tak przy okazji w "Reducie" chcieli za b. albopilosum 65 zł!!! a w drugim kosztuje 20 zł :-)

Co prawda trzymają duże ptaszniki w dosyć małych pudełkach, ale je wypuszczają codziennie, żeby sie poruszały :-)

roko
    Guest

nio zdaza sie ze sklepy się różnią profesjonalizmem i jakoscią tak jest u mnie w miesicie ale miro tak na marginiesie wylinka nie plesnieje
    pozdro!

mich
    Guest

w Koszalinskiej EMCE warunki takze sa beznadziejne :/ Zamiast jakiegos torfu to żwir, żadnych kryjówek, tylko miseczka z woda. A ceny sa skrajne - np. 200 zł za kedziora po 8 wyl.

Atrax Robustus
    Guest

Miro - bylem w tym "lepszym" sklepie. Pajaki rzeczywiscie maja tam w miare dobre warunki, chociaz mialbym watpliwosci co do pewnej samicy murinusa... ale to bylo juz dawno.
    Zreszta czesto kupuje tam swierszcze

_INVISIBLE_
    Guest

RRD male sporostowanie
    Pisze sie boehmei .

loko
    Guest

warunki w jakich sa trzymane spidery faktycznie nie sa za ciekawe, choc sa miłe wyjatki...
    Mnie osobiscie martwi tez inna sprawa kilkukrotnie spotkałem sie z błednym podpisem lokatora tych małych szklanych wiezien... i o tyle bląd w stylu Vagans (podpisany jako kedzior) czy Rosea (jako kedzior) jest jeszcze do do strawienia biorac nieswiadomaosc sprzedawców.. choc to mocno osmiesza profesjonalizm takiego sklepu, lecz spotkałem sie z dorosłym Spiniferem podpisanym jako boehmei, co juz z samego wygladu wydało mi sie absurdalne... nie zwrociłem uwagi na ten fakt tylko grzecznie spytałem miłej pani sprzedawczyni o troche informacji o pajaku..
    opis był kuszacy :> : łagodny choc szybki pajak, bardzo prosty w hodowli, przyzwyczaja sie do własciciela i takie tam shity...

co było by gdyby te słoneczna pieknosc kupiło 12letnie dziecko i według instrukcji zaczeło je przytulac... az strach pomyslec..

pomimo mojej pozniejszej uwagi, i sprostowaniu wiedzy komus kto zatepował kierownika (kierownikow nigdy nie ma w takich sytuacjach), kilka dni pozniej spinifer dalej był łagodna i przyjazna boehmei...

sklep, nie chce tu sklamac albo sadyba albo galeria mokotow.. w warszawie..
    nie pamietam..

nokeg
    Guest

sklep Animals w Zabrzańskim Platanie to sklep z którego inne sklepy powinny brać przykład w 100%, niestety zoologiczne sklepy które mają dobre warunki dla zwierząt są nieliczne, osobiście znam trzy takie z czego jeden nie do końca jest taki wspaniały ale itak zapewnia dobre warunki egzotycznym zwierzkom. Niestety my na to nic nie poradzimy, jedyne co możemy zrobić to wykupić te zwierzaki za skandaliczne ceny, lub poskarżyć się wterynarzowi, oni mogą coś zrobić (chyba)

blady17
    Guest

W miescie kturym mieszkam był sklep zoologiczny w kturym ptaszniki nie miały nawet torfu!!! . a ceny KOSMICZNE.((

Nazar
    Guest

A mi sie nie podobaja ludzie ktOrzy nie potraria pisac.

RAMMSTEIN1
    Guest

...w okolicach Trzebini jest sklep zoologiczny, maja tam gekki lamparcie, regiusy i inne weze ktore rowniez nie maja torfu...B. constrictor jest trzymany w tak ciasnym terra ze nie moze sie ruszac...probowalem pogadac z wlascicielem sklepu ale coz...mowil ze wiedza co robia itd :] ( a swoja droga to k* sam dalbym tego goscia do malego terra - ciekawe jakby sie poczul :] )

Uprawnienia umieszczania postów