a tak poza tym , to nie wiem jak wogole mozna oceniac cos o czym sie nie ma pojęcia . Doskonale zdaje sobie sprawe jak wygląda hodowla caiman crocodilus , widzialem te zwierzaki na zywo i wcale nie sa duze , oczywiscie wiem ze metrowy kajman wymaga duzo wiecej miejsca niz metrowy wąż ale gdybym ja go nie zabrał to kiepsko by skończył wiec nie zycze sobie kometarzy typu biedny kajman , bo czlowiek robi cos dla dobra zwierząt i tu jeszcze sie to oczernia .Wole sam go hodowac , pozniej sprezentuje mojemu znajomemu z zoo jezeli nie bede w stanie zapewnic mu idealnych warunkow i wiem ze bedzie to lepszy los tego kajmanka niz gdyby zostal tam gdzie byl . Mozecie mowic co chcecie , mnie to nie obchodzi , ale wkurza mnie gdy ktos twierdzi ze jakies zwierze sie u mnie meczy , do terrarystyki podchodze z totalna miłoscią do zwierząt , każdy wąż poza morelia (narazie) ma terrarium dłuższe niz on sam , staram sie zapewnic jak najlepsze warunki , nigdy nie trzymałem zwierząt w przeniśnikach , w ciasnych terrariach to tak na marginesie bo terrarystyka jest dla mne wszystkim i ludzie mnie totalnie nie obchodza jesli chodzi o opinie .

PS. Nastepnym razem jak cos bedziecie komentowac to sie dobrze zastanówcie bo jak to ujął moj wielki idol Roger Waters "Things are not what they seem"

dawid "łowca krokodyli"