-
Re: Lekarstwo na stratę
Witam. Domyślam się, że jest to Pterinochilus (są też inne murinusy). Przede wszystkim uważaj na zbyt dużą wilgotność, P. murinus tego nie lubią. Lubią stosunkowo sucho przy dużej temperaturze (28-30 stopni, chociaż 25 też może być, jak najbardziej [sam trzymam w takiej temp.]). Mógłbyś zatem zmieszać to włokno 3:1 z piaskiem, ale nie jest to konieczne. Kryjówka jest mu niepotrzebna. Zamiast tego mogłeś powkładać kawałki wykałaczek przy brzegach pojemnika, ułożone w trójkąt i pająk sam zbudowałby sobie wspaniałe gniazdo z pajęczyny. Nawet wykałaczki nie są potrzebne, choć bardzo ułatwiają sprawę. Ja swoje L1 (mam 3 sztuki) miałem w pudełku bez wykałaczek i tylko 1 z nich zrobił sobie dywanik z pajęczyny, nic więcej. Kiedy przełożyłem je do nowego pojemnika, już z wykałaczkami, 2 z nich zrobiły sobie wspaniałe gniazdo (w ogóle ich nie widać), trzeci tylko dywanik, jak poprzednio.
Hmm.. przede wszystkim uważaj na ich szybkość. Myślę, że sobie poradzisz. Powodzenia w jego hodowli, są naprawdę wspaniałe.
Uprawnienia umieszczania postów