Witam. Domyślam się, że jest to Pterinochilus (są też inne murinusy). Przede wszystkim uważaj na zbyt dużą wilgotność, P. murinus tego nie lubią. Lubią stosunkowo sucho przy dużej temperaturze (28-30 stopni, chociaż 25 też może być, jak najbardziej [sam trzymam w takiej temp.]). Mógłbyś zatem zmieszać to włokno 3:1 z piaskiem, ale nie jest to konieczne. Kryjówka jest mu niepotrzebna. Zamiast tego mogłeś powkładać kawałki wykałaczek przy brzegach pojemnika, ułożone w trójkąt i pająk sam zbudowałby sobie wspaniałe gniazdo z pajęczyny. Nawet wykałaczki nie są potrzebne, choć bardzo ułatwiają sprawę. Ja swoje L1 (mam 3 sztuki) miałem w pudełku bez wykałaczek i tylko 1 z nich zrobił sobie dywanik z pajęczyny, nic więcej. Kiedy przełożyłem je do nowego pojemnika, już z wykałaczkami, 2 z nich zrobiły sobie wspaniałe gniazdo (w ogóle ich nie widać), trzeci tylko dywanik, jak poprzednio. Hmm.. przede wszystkim uważaj na ich szybkość. Myślę, że sobie poradzisz. Powodzenia w jego hodowli, są naprawdę wspaniałe.