-
Re: Wąż zbożowy
Możesz powiedzieć, że:
- Nie śmierdzi
- Zadbasz o to, by nie uciekł.
- Nie jest niebezpieczny dla domowników(!) (moja babcia myślała, że wszystkie małe węże zabijają jadem. Potem jej powiedziałem).
- Będziesz o niego dbać
- Powiedz, że jesteś juz na tyle odpowiedzialny, by się nim sam zająć, a jeśli uważają, że nie jesteś, to powiedz, że im to udowodnisz (na wężu).
- Pokaż im zdjęcia wężyka(najlepiej classic - mojej rodzinie najbarsxziej podoba się ta odmiana. Jest taka "normalna").
- Nie pokazuj zdjęć z posiłku
- Możesz powiedzieć, że jest to bardzo ładny element wystroju pokoju (a propos wystroju, to kup jeszcze za terrarium taką fototapetkę. Poprawia ogólne wrażenie o 100%). To może byś nawet główny argument.
- Nie wiem jak Twoi, ale moi rodzice się nie zgadzali, a zgodzili się dopiero jak wąż znalazł się już u mnie w pokoju. Dziś sami się chwalą, że synek ma ładne zwierzątka (wcześniej miałem "prymitywne ssaki" :P). A dziś jak coś przyślą, albo coś przyniosę, to moja mam tylko przychodzi i ocenia, czy zwierzak jest ładny, czy nie.
- Mów im jeszcze wiele innych rzeczy (że nie jest oślizgły i obrzydliwy, że nie wymaga dużo opieki, że nie będzie problemu podczas wakacji, bo można go bardziej podkarmić, a potem wyjechać na 2 tygodnie). Tylko nie wciskaj im kitu.
Powodzenia!
Uprawnienia umieszczania postów