Ja na Twoim miejscu zrobil bym tak:
1. Przypomnial sobie, czy napewno zostawilem zamkniete drzwi do pokoju, okno itp. To zawezi obszar poszukiwan.
2. Przekopal terra, ostroznie, delikatnie, i najlepiej wstaw terra do wanny, wtedy jak pajak wyskoczy to daleko nie ucieknie, latwo go zdmuchnac ze sciany wanny
3. Dokladnie obejrzal wszystkie kwiatki, zaczynajac od tych stojacych najblizej kaloryferow, posiadajacych duze doniczki.
4. Okolice samych kaloryferow, szczegolnie jesli obok sa szafy, lub np. lozko do jakiegos przylega.
5. Szafy, te ktore byly pootwierane, lub pajak mogl sie w jakikolwiek sposob tam dostac. Zasadniczo pajaki chowaja sie najpierw w pierwszej lepszej pasujacej mu kryjowce.
6. Nastepnie przychodzi pora na poprzestawianie wszystkich mebli ( pamietaj, dokladnie sprawdz we wnetrzach szaf, ciuchy, stare graty itp.)
7. Jesli to wszytsko nie przyniesie rezultatow, to coz, pozostaje tylko porozstawiac w pokoju/ mieszkaniu pojemnikow z wilgotna ziemia, czekac, spac w innym pokoju lub u ladnej sasiadki ( Martynko, jesli bedziesz to czytac, to pamietaj, JA NIE MAM LADNYCH SASIADEK i napewno przyszedlbym na noc do Ciebie ;> )