zamieszcze pare fotek i prosze o potwierdzenie czy to pleśń czy nie i jak z nią walczyć.
Thanks to ImageShack for Free Image Hosting
zamieszcze pare fotek i prosze o potwierdzenie czy to pleśń czy nie i jak z nią walczyć.
Thanks to ImageShack for Free Image Hosting
jakos dziwnei to wyglada, chyba ples a nawet jesli nie to i takbym sie tego pozbyl bo brzydko wygladana 3 fotce u gory kokosu wydaje mi sie ze masz plesn, tak to wyglada. wywal torf i kup nowy, lub ten wysusz w piekarniku, kokos tez mozesz wygotowac w wodzie z sola a pozniej wysluszyc w piekarniku, ewentualnie mozesz polakierowac, jesli dalej bedziesz mial problmy z plesnia to popraw wentylacje
wymien caly torf a kokosa wygotuj w wodzie z sola
Tak, to plesń. Wyparz kokosa, ziemie wywal.
masz tam straszne błoto!! jak już wymienisz torf to utrzymuj duuużo mniejszą wilgotność i jesli to możliwe polepsz wentylację.
błoto ?? czy ty człowieku wiesz co to jest błoto?? akurat tak sie składa że mam higrometr i termometr w terra i utrzymuje wszystko na odpowiednim poziomie!!
zapewne higrometr firmy exoterra - napewno ci dobrze mierzy wilgotność...
No to widać, że nie masz odpowiedniej wentylacji.
tak czlowieku!! wybacz, ale chyba siedze w tym nieco dłużej i wierz mi, że wiem co to jest błoto. jeśli do mierzenia wilgotności u albopilosy używasz higrometru, to życze powodzenia... chesz to skorzystasz z mojej rady, nie chcesz- nie musisz, ale kiedy na tyłku Twojego pająka pojawią się pieczarki, wspomnisz moje słowa.
takiej dużej albopilosie starczy wilgoitność tylko minimalnie wyższa od pokojowej.
błoto, błoto ne ne nenene hahahahaha widać mało skuteczny masz ten HIGROMETR, ja nie posiadam tego zbednego bajeru ani termometru i pozwole sobie stwierdzic ze warunki mam lepsze :P