-
Re: Ptaszniki jako pokarm-tekst + fotki
hmm ja bym powiedziął ze stary samiec jest niezdrowy dla naszego pająka ,,, stare samce mają duzo syfu w dupach co taknaprawde przytruwa jedzące go zwierzaki ( nic ciezkiego - coś wstylu jakbyś zjadł nieświerzego śledzia :P )
oczywiscie młody jest jaknajbardziej ok ,,, takie zywienie ma jedną zalte ,,, zawiera odpowiednio zbilansowane związki potrzebne pająkowi :P
czy wpływa na kokon ?? hmm pod tym względem napewno !! ale mozemy to zastąpić podajc urozmaiconą zwierzynę :P ja samiczki karmie na przemian mięsem ( serce , kurak) i robakami ktrure albo prze podaniem skarmiam godzinke na psiej karmie albo na jakimś owocu - często zmieniam ,, - wazne jest to zeby dawać robaki świezoskarmione zawierające duzo świezej nieprzetwozonej treści pokarmowej :P:P
co do karmienia pająkami ,, hmm ja karmie moje " ulubione" maluch nimfami , zawsze robie przebiurke i odrzucam pozlepiane( te bardzo pozlepiane) i takie co poprostu są feeee ,,, ( nie wiem moze 1-2% tego mam na kokon ?? ) ale tak właśnie ostatnio myślałem ze przy cenie niekturych gatunków porównywalnej z ceną pokarmu dla nich moze zaczać sie naprawde opłacać karmić tak te drorzsze maluchy :P
a jakie zalety ?? :
- super watościowe zułteczko :P
- łatwość obsługi - nie rusza sie , nie zgnije ( jak kawałek mączniaka )
- rozmiar idealny na jeden kęs :P
- długi termin przydatności :P - mozna zacząć juz od jajek po 1rwsze linienie :P
Uprawnienia umieszczania postów