beastman...brak mi słów na takie podejście....zajmuję się pająkami od dłuższego już czasu, bo około 4 lat....miałem wiele gatunków i nie zauważyłem, zeby żaden z nich biegał po terrarium i cały czas coś robił...jedynie na początku po wpuszczeniu do terra niektóre gatunki solidnie pracowały w "umeblowaniu" nowego miejsca zamieszkania...więc nie spodziewaj się po żadnym gatunku takiego zachowania jakie chciałbyś obserwować...ja zajmuję się obecnie przedewszystkim przedstawicielami gatunku POECILOTHERIAE - nie ze wzgledu na ich agresywność czy jadowitaść, ale ze względu na ich przepiękne ubarwienie i wzory oraz ciekawe zachowania- po prostu fascynują mnie- więc jak chcesz jakiegoś agresywnego pająka to polecam coś z pterinochilus, ceratogyrus, xemmenis...a jak Ci mało wrażeń to kup sobie stromatopelma albo coś z poecilotheria...ale przy twoim podejściu do hodowli ptaszników, wogle kupowanie jakich kolwiek egzotycznych zwierząt mija się z celem...to nie są zabawki- zarówno ty, jak i one- możecie wyrządzić sobie wzajemnie krzywdę...pająk przypłacić może to życiem, a ty zdrowiem.....przemyśl dokładnie po co Ci wogle hodować takie zwierzęta.....????????????