-
Re: Jadowite węże, hodować czy nie?
Może moje porównania były demagogiczne ale jednak musicie przyznać że nie tylko węże moga zagrozić człowiekowi. Nie mówcie że ptaszniki nie mogą. Przecież wiele gatunków stanowi zagrożenie dla czlowieka, zwłaszcza dla alergików czy małych dzieci. Ja nie sądze że w domu powinno się trzymać wszystko. Chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, który już został poruszony- powinna zostać sporządzona dokładna lista zwierząt ktorych hodować się po prostu nie powinno. Ja też uważam że kobry np. to nie dobry wybór, choć każdy ma własne poglądy. Ale dlaczego mamy od razu zakazywac hodowli np. bananówek. Wiele węży, zwłaszcza okresowo jadowitych, nie stanowi dla czlowieka niebezpieczeństwa większego niż niejeden ptasznik. A co do ucieczki węży to mi np. nie uciekł... tak więc ja osobiście nie jestem za całkowitym zakazem hodowli zwierząt jadowitych, a jedynie tych gatunków przy których odrobina nieuwagi faktycznie może spowodować ogromną tragedię.
Aha! I cyrków też nie nawidzę.... Wszyscy wiedzą że zwierzeta traktuje się tam okropnie i to nie podlega dyskusji. Może są jakieś wyjątki, ale ogół jest ogółem.
Uprawnienia umieszczania postów