nieno jak dla mnie napisałeś całkiem moądrze :P

z kundelkiem masz racje ale to kazdy podchodzi osobiście , ja lubie kazde zwieządka ale pieska mam rasowego :P:P ( tak out of topick:P)

z tym kundlem chodziło mi bardziej o pająki i o społeczność chodowców ..

jezeli napisze ze smithi mi sie skundliła i niewiadomo co z tego będzie ( bo tak naprawde nigdy nie wiadomo bo chyba nikt pajęczych alleli nie badał pod względem np dziedziczenia koloru :P ) to będe miał większe problemy z ich sprzedazą niz jak napisze śliczna smithi po samczyku równie czystej krwi :P:P
kupując pajęczego kundla nigdy nie wiesz cu to będzie natomiast jak nazywa sie to magicznym ( obcobrzmiącym:P) słowem HYBRYDA to kazdy myśli WOW musze to mieć :P ( kazdy w rozumieniu plebs :P:P:P )

co do pierwszej części ,,,

Tak uwazam ze pająki powinny mieć zmienioną systematyke ,,, mi najbardziej lezy model gatunki : Brachypelma vulgaris smithi ( w uproszczeniu pomijając v... )

co do częstości zjawiska problem jest taki ze nikt tego tak naprawde nie bada , ale jest bardzo wiele doniesień na temat tego typu przypadkach , a u brachypelm niekture gatunki uwaza sie za ( debilne pojęcie:P) naturalne hybrydy :P