-
Re: Pająki a ich ceny
Niektórzy coprawda sprzedaja tanio nawet za TANIO , kędziory ,vagansy,parahybany, takie pajaki co łatwo rozmnożyć i jest ich dość duzo w kokonie, musza sie jakos tego pozbyc.
Do niedawna też byłem przeciwnikem tak niskich cen ale teraz mi to zwisa, są pająki , które będą w cenie i mozna je sprzedać drożej jeśli o to ci chodzi.
Rozmnóz np. Poe ornate to bedziesz kasował po 50 zl za sztuke, ale sztuką też będzie to rozmnożyć i dochować sie potomstwa, a nie iść na łatwizne przy albopilosach,Coś za Coś.
Niektórzy sprzedawcy nie patrza na innych i mają cały czas dość wysokie ceny za gatunki tego warte i jakoś im to schodzi, bo nie trafia się za często, a są zapaleńcy np. Ja
co kupią jakiś nowy i rzadszy gatunek za większe pieniądze niż 50 zł, oczywiscie sa jakieś granice, też bym nie dał za pająka 400 zl 
Ale rynek powoli sie rozwija, zwiększa się popyt i jakoś to bedzie.
W Czechach jest tanio i ludzie z polski przyjeżdzają tam sie zaopatrzać i i nteres sie kręci.
Osobiście wole sam coś rozmnożyć i sprzedać ( co jeszcze nie miało miejsca
) niż ryzykować kupno i sprzedawać, zle różnie to bywa, każdy woli co innego, ja terrarystyke traktuje jako hobby i tak już zostanie
AMEN
Uprawnienia umieszczania postów