-
Re: Jakie korzyści?
Miałem nadzieję,że zakończę na jednym mailu.Nie mogę.
1.Rozliczaniem z finansów PST zajmuje się wybrana Komisja Rewizyjna.Napewno na forum nie będzie to robione.
2.Wydatki idą na cele okreslone przez członków PST i tylko Oni o tym decydują.
3.Jezeli ktoś oczekuje korzyści materialnych,to niech idzie do pracy.
4.PST zaprasza w swoje szeregi wszystkie osoby,które chcą uczestniczyć w realizacji zadań statutowych (dostępne) i tu poświęcić swój czas oraz "wkład umysłowy" i pracę.
5.Napewno wypracujemy wspólnie profity dla członków (broszura, pewne zniżki czy udział w spotkaniach),ale nie stanie się to dziś.Trochę wyobraźni i chęci zrozumienia jak działa na początku każda organizacja.
6.Praca w Stowarzyszeniu jest całkowicie społeczna,kosztem czasu prywatnego.I nikt za to nie weźmie nawet złotówki.To praca dla innych i zarazem dla siebie.Kto nie znajduje w tym satysfakcji nie może działać społecznie.Są Fundacje czy inne organizacje mające dotacje,sponsorów itp. i mogą zatrudniać ludzi na etat. W Stowarzyszeniu tego nie ma.
7.Mam nadzieję,że dyskusja we Wrocławiu ukierunkuje się konstruktywnie i postaramy się odpowiedzieć na wszystkie pytania.
8.Przynależność do PST nigdy nie będzie przymusem. To przywilej i niezależna decyzja.
9.Terrarystyka ma być dla nas źródłem radości i relaksu ,a nie stresem.
Do zobaczenia we Wrocławiu
Piotr Stanisławski-Prezes PST
Uprawnienia umieszczania postów