-
Jak należeć do stowarzyszenia?
Chciałbym wiedzieć,jak zostać członkiem stowarzyszenia.
-
Re: Jak należeć do stowarzyszenia?
Wejdż na strone:WWW.terrarium.org.pl/ -- (PST)
Tam znajdziesz wskazówki.
Cześć@_@
-
no wyslesz deklaracje ja wyslalem we wrzesniu i czekam na odpowiedz do dzisiaj
-
-
Ja wysłąłem i dostałem 2 razy odpowiedz za drugim ze mam wpłącic im na konto kase ;]]] tylko nieweim ile hehehe kurna ;]]
pozDro ;]
-
Wszelkie informacje , rowniez o wysokosci składki moozna znaleźć na stronie stowarzyszenia : www.terrarium.org.pl
Wysokośc składki rocznej to 100 zł, wpisowe wpłacane jednorazowo 15 zł
pozdrawiam
-
Szczeze wam powiem ja wiem w sumie to sie tak Mowi 100 zł na rok to nie tak duzo ale to jest róznica dla ludzi młodych których jest dosc troche w swiece terrarystyki a ludzi starszych którzy jusz racują bo co to dla nich odłozyc powiecmy 10 zł miesiecznie z wypłaty..
Ja tam zapłace tylko musze nazbierac kase
postaram sie.. ;D ale inni nie kazdy ma taka mozliwosc zeby dac az 100 zł na ich konto a duzo ludzi i takich chiało by byc w tym towarzstwie
Pozdor!
-
A czy pst rozlicza się przed wami z tej kasy co ją tam wpłacacie?
A czy wiecie na co jest przeznaczona?
Chętnie bym się zrzeszył w pst ale nie wiem czy to nie jakiś wał bo z tego co czasem czytam na postach to jest to mało wpływowa i niezbyt pomocna zwykłemu terraryście organizacja.Poza tym nie mam pewności czy w ten sposób nie utrzymuje jakiś gości którzy mają nas głęboko.-Już wole oddać na Owsiaka w takim wypadku te 100zł raz w roku.
Wiem co pisze bo mam bliski kontakt z członkami zarządu izb lekarskich - tam też zrzeszeni lekarze wpłacają co miesiąc kasę więc przekręty są piękne.(oczywiście w pst nigdy nie będą na taką skalę ale po co ułatwiać komuś życie skoro to ktoś nam ma je ułatwić) Nie oskarżam tu nikogo po prostu nie jestem pewny czy zgłosić swoje członkostwo.Jeżeli pst w jakiś sposób uwiarygodni swoje dobre intencje i będę wiedział za co i komu płace to napewno wstąpię w jego szeregi.
-
PST na pewno nie będzie się rozliczać przed członkami niezrzeszonymi to po pierwsze - tego wymaga choćby szacunek wobec ludzi zrzeszonych. Po drugie wystarczy przeczytać Statut (www.terrarium.org.pl) aby wiedzieć na co przeznaczone są pieniądze ze składek - na realizację bierzacej działalności jak choćby korespondencja wysyłana do członków PST. Co "goście" których miałbyś utrzymywać rozliczają sie z każdej wydanej złotówki a wydanie każdej złotówki wymaga odpowiedniej decyzji zarządu.
Co do wpływów PST- myślę, ze przez rok od powsatnia PST jednak ma kilka osiągnięć na swoim koncie a obecne działania nabierają dalszego rozmachu.
Generalnie odsyłam na stronę stowarzyszeniowa i tamtejsze forum
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów