Wiem, zę wielokrotnie został poruszony temat rejestracji zwierzat (citesowych). Jednakże chciałbym powrócić do tego tematu raz jeszcze (wiedząc, że narażam się na ostrą krytykę .
Chciałby, aby ktoś (najlepiej osoba znająca się na tym, zapewne członek PST) odpowiedział:
Jaki jest cel oraz sens rejestracji zwierząt tzw."Citesowych" (za wyjatkiem jak wiadomo legalnej mozliwości przewożenia tych zwierzat przez granice kraju)?
Jak można tego dokonać (szczególnie interesuje mnie rejestracja pajaczków z rodzju Brachypelma)?.
Jak wiemy w naszym kraju nie wolno trzymać w mieszkaniach zwierzat jadowitych. W takim razie jak zarejestruje takiego pająka (rejestracja CITESOWA) to jakie mogą być tego konsekwencje? Co na to nasze "chore" prawo?
I jeszcze mam ostatnie pytanie dla specjalistów - Hodowców. Jak mozna dokonać prawnej rejestracji Hodowli (nie działalności gospodarczej), w celu trzymania i hodowli wielu gatunków zwierząt?
Zadając te pytania jestem świadomy, że wiele osób po przeczytaniu powyższych pytań będzie mnie odsyłac do Urzędów Państwowych (np Ochrony Środowiska), chcę to zrobić, ale wcześniej chcę uzyskać informacje od doświadczonych hodowców, a w szczególności członków PST.

Pozdrawiam Azazzell