-
Re: kolory pająka i ich utrata poprzez ...
Ja chcialem jedynie dodac ze kolor zarowki nie ma specjalnie znaczenia wg textu ktory czytalem poniewaz niby jedynie specjalne czerwone zarowki w ciemniach daja jedynie czerwone swiatlo... a te "zwykle" zarowki pomalowane na czerwono wcale nie emituja jedynie czerwonego swiatla (studiujac fizyke wiem ze tam jest emisja roznych fal swietlnych ale glownie jednak czerwonego swiatla!!)
Ale jednak nie to chcialem opisac - Kupilem, choc bylo mi zal tych pieniedzy w porownaniu ze zwyklymi zarowkami, zarowke Heat GLO czy jakos tak - swiecaca podczerwienia ukierunkowanym swiatlem - i chodzi mi o to ze to byl bardzo dobry zakup!!! Fakt faktem ona swieci bardzo widzialnym tez (dla ludzkiego oka) swiatlem czerwonym, ale wydajnosc grzewcza jest fantastyczna w porownaniu do zwyklych zarowek. Ogrzewam ja kilka pudelek z pajakami naraz a da rade jeszcze wiecej. Jest polaczona z termostatem i na tyle wydajna ze wloczona jest lacznie moze 1-2 godziny na dobe a utrzymuje temp 28stC (no w nocy oczywiscie bardzo zadko ze wzgledu na inna potrzebe temp.)
Tak wiec jesli sa warunki - mozna ustawic kilka pudelek (oczywiscie to beda mlode pajaki) i jesli ma sie te 20pare zl to sadze ze zakup tych zarowek grzewczych Heat GLO sie oplaca
[Normalnie z polowy metra mozna sobie ladnie rece ogrzac (ja mam 75W)]
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów