Nie chodzilo tu przeciez o odkrywanie zadnej Ameryki te zarowki sa na rynku od dawna chcialem tylko wyrazic swoja opinie na ich temat jako ze sie na nie zdecydowalem a nie bylem do tego zbytnio przekonany bo zwyklych zarowek mam pelno a i zorganizowanie takiego naswietlania/ogrzewania to zaden problem - a przeciez w tym momencie wystepuje jak najbardziej aspekt naswietlania pajeczakow - co raczej jest dalekie od natury~ no nie ma co tu pisac.... w koncu jakos sie chowaja rowniez przed swiatlem nie???

A mi chodzilo o to zeby nie patrzec na te zarowki tak sceptycznie jak ja to robilem ich wydajnosc kosztem zuzycia energii jest zdecydowanie lepsza!!! moja zarowka 75W pali sie przecietnie troche ponad godzine łącznie na dobe!!!a Twoja 30W moze te 12godz moze wiecej bo chyba jest nieco dluzszy Twoj dzien??? - to latwo policzyc co bardziej oszczedne....
Choc przyznam sie ze mam ta zarowke dosc blisko pojemniczkow a te nie sa zbyt duze - co powoduje ze sa latwo i wydajnie oraz szybko nagrzewane; niemniej oplaca sie dla mnie ten sposob. Poza tym nie swieci mi cos w sposob ciagly powodujac ze raczej w ogole bym w ciagu dnia juz nie zobaczyl zadnego pajeczaka.

Ostatecznie powtorze choc sadzilem ze dalo sie to poprzednim razem tak zrozumiec - nie bylo moja intencja "nawracanie" kogos na stosowanie zarowek grzewczych a wyrazenie osobistej opinii ze sa skuteczniejsze od zwyklych (wydajnosc+oszczednosc na pradzie) a przez to moze warte kupna - ale o tym decyduje kazdy sam...