Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: do PST - brachypelma gate

Re: do PST - brachypelma gate

za co za posiadanie??

za sprzedaz bez papierkow.

mi sie wydaje że dostał wezwanie w charakterze świadka bo nic na niego nie mieli (ja też taki dostałem ale w innej sprawie nie związanej z terrarystyką)

BakuBak- otrzymalismy oficjalne pismo-odpowiedź z MŚ w sprawie "jadowitych,niebezpiecznych, rejestracji itd". Są tam wykazane wszystkie przepisy dot. takich spraw, m.in.Brachypelma i ich interpretacja. Wkrótce ukaże się kopia na stronie PST. Stanowisko PST jest zgodne z przepisami-choć nie każdy musi się z nimi zgadzać, przynajmniej dopóki takie obowiązują.Jeżeli takie pismo z MŚ może Ci coś ułatwić,to jest do dyspozycji.
    Piotr S

Nie wiem czy taki pomysl byl ale.....czy afera pajakowa nie moglaby byc naswietlona przez jakas telewizje...swego czasu wraz z grupa osob wysylalismy do programu Uwaga meile dot. sprawy rannego Judoki we wroclawskiej dyskotece....TVN pomogl i w Uwadze byla przedstawiona ta sprawa.....wiec moze wszyscy terrarysci z TCP i TP wyslali by massmeile do programu UWAGA aby oni pokazali sprawe pajakow w korzystnym dla nas swietle....(czyli cos ala "Polska policja zamiast scigac przestepcow czepia sie porzadnych obywateli)... moze cos by to wskóralo ????

UWAGA! Smiertelne zagrozenie dla naszych dzieci!!! Szalency trzymaja w blokach jadowite potwory!!!

A PST juz nie lubie, wg posta dr Roberta wynika z tego , ze PST dziala w pierwszej kolejnosci na rzecz PST...

Baku: Jak tam sprawa? :> Ja zanioslem im papiery i od tego momentu nie mialem od nich zadnego kontaktu.

dr Robert
    Guest

Proponuję przeczytać jeszcze 3 razy to co napisałem powyżej i nie wkładać mi w ust tego, czego nie powiedziałem. Tak się nie robi !

Nie po to płacę duże składki, aby zarząd PST angażował się w sprawy sądowe ludzi spoza stowarzyszenia. Po pierwsze z jakiego powodu ma trwonić czas i energię na sprawy ludzi spoza własnej organizacji, po drugie znamy relację tylko jednej strony, po trzecie PST to nie zastępy nudzących się prawników, którzy nie mają co robić z czasem, ale konkretna gupa ludzi która działa społecznie, za darmo poświęcając swój czas na cele organizacji. Zapisz się, zacznij działać jak masz w sobie tyle energii, aby krytykować innych bez żadnych podstaw. Pracy jest aż nadto, a chętnych do niej nie widać.

PST to nie organizacja broniąca praw handlarzy zwierzat i nie chciałbym aby taką się stała. Gdybyś orientował się jak takie organizacje działają na świecie to wiedziałbyś, że w żadnym kraju, nawet organizacje bardzo bogate, nie angażują się w sprawy sądowe pojedynczych osób, w tym własnych członków ! Nie taka jest rola tych organizacji.

PST wysłało list do MŚ z prośbą o wyjaśnienie sprawy sprzedaży pająków chronionych w UE i takie wyjaśnienie otrzymało. Taka jest funkcja stowarzyszenia.
    PST i tak robi dla środowiska więcej niż wiele organizacji zagranicą. Przykładem choćby sympozja czy letnie wyjazdy na które może każdy za darmo wejść czy pojechać. W większości organizacji zagranicznych na coroczne zjazdy, sympozja itp. mają wstęp tylko członkowie !

mam sprawe w sądzie ,, nie wiem ,, jeszcze nie ma terminu

ale moze zająć stanowiska , wyrazić opinie ,, wesprzeć moralnie ,,

moze nie jestem członkiem ale jak sprawe ukręci sie w zarodku to ochroni sie tymsamym innych ,, a jak mnie skazą to będą podstawy do wytoczenia setek procesów ...

dr Robert napisał(a):

> Proponuję przeczytać jeszcze 3 razy to co napisałem powyżej i
    > nie wkładać mi w ust tego, czego nie powiedziałem. Tak się nie
    > robi !

Nie powidzialem, ze tak powiedziales, tylko, ze odnioslem takie wrazenie, czytajac kolejnego posta tylko sie w nim utwierdzam...

> Nie po to płacę duże składki, aby zarząd PST angażował się w
    > sprawy sądowe ludzi spoza stowarzyszenia. Po pierwsze z jakiego
    > powodu ma trwonić czas i energię na sprawy ludzi spoza własnej
    > organizacji,

No wlasnie mowie, wbrew temu co moze sugerowac nazwa (przynajniej mi zasugerowala), nie macie na celu dzialan ogolno terrarystycznych tylko dzialanie na rzecz swoich czlonkow. Nie mam nic przeciwko takiemu kolu samopomocy, ale akurat waszaw nazwa sugeruje, ze to nie jest kolko samopomocy...

> po drugie znamy relację tylko jednej strony,

Jak to......?

> trzecie PST to nie zastępy nudzących się prawników, którzy nie
    > mają co robić z czasem, ale konkretna gupa ludzi która działa
    > społecznie, za darmo poświęcając swój czas na cele organizacji.

No ok, ale to jest wlasnie chyba taka dzialalnosc w ktorej moglibyscie cos zadzialac, ma dosc scisly zwiazek z terrarystyka. A nie : nie zaplaciles? to nie pomozemy...
    Bo tak sie okazuje, ze to spolecznie nie jest do konca spolecznie, tylko dla tych ktorzy zaplacili

> Zapisz się, zacznij działać jak masz w sobie tyle energii, aby
    > krytykować innych bez żadnych podstaw.

Nie mam az nadto energi, dlatego nie zakladam stowarzyszen...

> nie angażują się w
    > sprawy sądowe pojedynczych osób, w tym własnych członków ! Nie
    > taka jest rola tych organizacji.

A jaka?

> PST wysłało list do MŚ z prośbą o wyjaśnienie sprawy sprzedaży
    > pająków chronionych w UE i takie wyjaśnienie otrzymało. Taka
    > jest funkcja stowarzyszenia.

Bez urazy, ale do tego nie trzeba stowarzyszenia

> PST i tak robi dla środowiska więcej niż wiele organizacji
    > zagranicą. Przykładem choćby sympozja czy letnie wyjazdy na
    > które może każdy za darmo wejść czy pojechać.

No, to sie chwali

Uprawnienia umieszczania postów