Morda musisz pamiętać że podział na podziemne,naziemne,nadrzewne to klasyfikacja stworzona przz ludzi.A np. mało jest pająków typowo nadrzewnych.Wiele z nich żyje u podnórza drzew i żadko kiedy wybierają się wysoko w ich korony.Oczywiście takie Stromatopelmy to już Typowy nadrzewniak(bananowe drzewa,wysoko wysoko-ale tego nie musze Ci mowic, to wiesz).A w moim poscie chodzi mi o to że klasyfikacja w/w często nie pokrywa się z tym co myślimy lub z tym jak naprawde żyją pajaki - np. że nadrzewny wysoko w koronach drzew ma swoje gniazda i tam zamieszkuje. - nie musi tak być.Nawet Theraphosy Blondi spotykano blisko 2m nad ziemią(sam R.West spotkał się z tym).Kolejny przykład z mojej hodowli - Ephebopus Rufescens za żadne skarby nie chce kopać. W koncu doprowadziło do tego że wstawiłem mu mały korzeń i kryjówke ma sporządzoną z pajęczyny i znajduje się ona na ziemi.Nic nie przekopał.Mogę się tu mylić bo mój pająk jest jeszcze mały i może kiedy podrośnie nagle zacznie kopać. Pająki wykazują bardzo dużą indywidualność jeśli chodzi o sposób i miejsce zamiaszkania(na ziemi,wysoko na drzewach).Powiedz co myślisz o tym co napisałem,czy się z tym zgadzasz lub nie