Ja tez uwazam ze inny gatunek jest ok... Tez nie za bardzo mi sie podoba ciagle to
samo - ale nie ma ciagle tego samego - jest przeciez i tak sporo gatunkow...
Jednak ja sam tez nie lubie miec "tego co wszyscy"!!! Co jednak nie znaczy aby wokol tego rzadkiego okazu taka pompe robic jak to bywa...

Reszta Twoich slow... sam nie wiem od czego zaczac... tylko potwierdzasz tym moje
wczesniejsze slowa - ich sens, wydzwiek oraz SLUSZNOSC!!!

"to żadne szpanerstwo, że ktoś ma rzadszy gatunek i nie patrza na szczególne
cechy(...) gatunek nic wiecej nie "robi"- tylko co ma twoim zdaniem robic??"

Ty najwidoczniej tak do tego podchodzisz - nie patrzysz na szczegolne cechy albo
ZADNE cechy... ani na to (jak Ty sie wyraziles!) czy cos 'robi' - na jego
zachowanie styl zycia, pochodzenie warunki naturalne itd! Najwidoczniej wazne jest
dla Ciebie jednak wlasnie JEDYNIE to ze jest to inny dopiero sprowadzony rzadki (na daną chwile) gatunek i nic poza tym... i uznajesz to za bardzo sensowne podejscie:/ Ja nic nie insynuuje sam to jak afisz na poczatku piszesz: "nieważne jest czy podobny do drugiego czy też nie, ważne , że jest inny i o to wlasnie chodzi."

"Mi sie to podoba ,że hodowcy...maja ich jak najwiecej(...) Są pasjonaci i są
ludzie, którym wystarczą dwa gatunki..."

Rozumiem ze jestes za MASÓWĄ!!! A za pasje rozumiesz TYLKO masowa hodowle...
Pewnie tez wychwalasz pod niebiosa chinska produkcje(??) Chcialbym tylko zwrocic
Twoja uwage ze Swiat jednak najbardziej ceni to co rzadkie - w malych ilosciach -
slyszles kiedys takie wyrazenie: "limitowana edycja"??? miales kiedys cos
takiego??? czy raczej skupiasz sie jedynie na tym czego jest duuuuzoooo. Duzo byle
wiecej(??) rzadkie ale duzo??? Jakos tak sobie zaprzeczasz...:/ (esencje polskosci
widze w Tobie...)

"...nie jest to żadne szpanerstwo, że ktoś ma rzadszy gatunek i nie patrza na
szczególne cechy..." - to czym sie kierowal kupujac??? jak to nie snobizm (bo
takiego slowa uzylem - nie rozumiesz?? jest pewna roznica...) w ogole to brzmi jak
dziecinne przekomarzanie sie typu: "nie, nie jest!!!" lub "a własnie ze nie!!!" a
ten upór tylko zadaje kłam!

A drugi akapit??? Po co potwierdzasz i jedynie przeredagowujesz moje slowa z
podaniem innych przykladow??? CHCESZ SIE UWIARYGODNIC??? Chcesz zdobyc tym
posluch??? Mialo to Tobie ulatwic wciskanie pozniejszych teorii???

Ostatecznie nie masz po co komentowac ani w zaden sposob odnosic sie do moich slow! i taka rada jesli juz chcesz to robic to rob to wlasciwie... wiesz tak do mojego
postu a nie do glownego tematu o ktorym ni slowa nie piszesz. Dzieki temu ludzie
beda mogli pominac Twoje beznadziejne komentarze. Wreszcie wyjatkowo do Ciebie powiem to wprost: uwazam Ciebie za (wiesz takie czerwonawe wazywo)! Forum jest raczej po to by pomagac ludziom wymieniac sie pogladami obserwacjami wiedza doswiadczeniami. Wielu oczywiscie zadaje to samo pytanie i panikuje - wiec
uzytkownicy forum roznie to kwituja ale nikt w taki perfidny i wiesniacki sposob jak Ty - chodzi oczywiscie o Twoj podpis. Dlatego uwazam ze nie pasujesz do forum - DO ZADNEGO FORUM - moze jedynie takiego dla sarkastycznych zgryźliwcow (pozyczysz sobie slownik zebys znowu czegos nie pokrecil). Moze jednak pozostan przy chodzeniu na silownie - co nazywasz "kulturystyka" i cyrkowych sztuczkach. I co fajnie jak ktos skwituje???
Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!