-
Re: systematyka i te sprawy ,,, Zapraszam do dyskusji
Ja ze swojej strony pragne powiedziec,ze zgapilem od Roberta stosowanie slowa "gigas" w cudzyslowie nastepujace po Hysterocrates sp w swojej ofercie :P
.Czytalem wczesniejsze watki traktujace o Hysterocratesach i uwazam,ze takie pisanie w ofercie jest najzdrowsze.Uwazam sie za czlowieka uczciwego i nie potrafie "zenic" ludziom kitu,ze sprzedaje gigasy,bo zdaje sobie sprawe ,ze tak nie jest :].Wiem ,ze wielu stosuje pewne "chwyty" piszac w swych ofertach nazwy pajakow,ktorych w polsce lub w europie nawet nie ma np. L. cristata czy P.spinifer.Pal szesc gdy chodzi o zmiane nazwy,bo to inna sprawa i jesli kos sprzeda D.fasciatusa jako C.fasciatum nie wprowadza nikogo w blad - stosuje poprzednia nazwe :] Co do Seby...wydaje mi sie ,ze nie tak powinno zalatwiac sie pewne sprawy...konkurencja,konkurencją jednak tak sie nie robi...Ja osobiscie bardzo nie lubie jak ktos w glupi sposob komentuje cudze ceny w ofertach itp. Skoro ktos uwaza,ze drogo to niech idzie gdzies indziej, a swoje frustracje wyladowuje w innym miejscu... :] Komu jak komu,ale Bakowi takich rzeczy jak tam nie powinno sie chyba zarzucac.Ja bardzo cenie sobie jego posty i informacje jakie tutaj nam przekazuje i jest jedyna osoba ,ktorej wybaczam bledy ortograficzne :P:P :]
Uprawnienia umieszczania postów