-
Re: systematyka i te sprawy ,,, Zapraszam do dyskusji
heh,pozwól ze na to smieszne Davus fasciatus zmienię dopiero jak dam nową ofertę 
Więc mi od razu obory nie rób ,he,he 
choć powiem że z chinskiego boga ta nazwa nigdy mi sie nie spodoba i wole cyclosternum fasciatum,takie swojskie i stare 
Ale cóż jak to mówią-na władzę nie poradzę 

A co do hysterocratesów to rownie dobrze można napisać H.sp "czarniawy"
i h.sp" brązowy",dla mnie to i tak bez róznicy.Są fajne ,mają ekstra norki,samica akurat zjadla samca pare dni po kopulacji(to info dla Awicularii-bo jeszcze nie informowałem o tym fakcie
)
Staram się być uczciwy w stosunku do tego co pisze w ofercie,i dlatego jak uznałem racje Baku,jak kiedyś pisal już jakiś czas temu to zmieniłem na sp.
W końcu jak ktoś kupuje to róznica niewielka,ale niech przynajmniej będzie to zbliżone do prawdy.
A to czy Pocock wygrzebał (zresztą i tak pewnie nie on,tylko mu miejscowi za pare groszy )jakąś wielką taką czy inną samicę-to teraz juz nie ma znaczenia.I Samica i jej odkrywca juz dawno przeszli do historii.My mamy swoje pajączki tu i teraz,więc jesteśmy do przodu!!!I my i nasze zwierzaki żyjemy,a i on i jego wielki hysterocrates to historia,więc nie zamienił bym sie z nim,choć on będzie pewnie na zawsze w systematyce,a ja nigdy.Ale wole być zywy niz martwy 
Moją samicę hysterocratesa tez nie zauwazyłem żeby to interesowało,nie pytała sie samca o dowód osobisty,zrobiła z nim "bara-bara" a za 3 dni go skonsumowała,że tylko nogi zostały 

Więc skoro jej jest bez róznicy,to mi tym bardziej.
choć oczywiście postaram się dostosować do nowosci w systematyce.
Uprawnienia umieszczania postów