-
Re: krab mangowy
co do temp to trzeba z nia bardzo uwazac, mi sie w lecie niestety udalo przegrzac moje malenstwa, ale wyniklo to z tego ze bylo ponad 30 st. a wody ok 2 l wiec woda miala tez taka temp ... naszczescie udalo mi sie je odratowac, rybkom w akwa nic nie bylo tylko krabikom, temp max to 25 st. najlepiej jest w temp ok 22 st, wiec jak trzymasz w pokoju to nie uzywaj bron boze zadnego wiecej oceieplania, typu grzalka, lampka, a terra ja mam wielkosci 27/24/ wys 13 wiec malutke a 2 krabiki w nim sie swietnie czuja, tylko duzo kryjowek pod woda i miejsca na ladzie
wylinka jest pod woda
z tego co zauwazylam moje krabiki co 2,5 miesiaca przechodza wylinke, ale moze to nie regula lub moje niedoobserwowanie, zdecydowanie pod woda ja przechodza i nie zauwazylam by jadly swoja wylinke
co do papu to moje krabiki uwielbiaja cmy wiec jak uda mi sie zlapac na monitorze to ja wrzucam i szamaja
a i daje im witaminki, raz widzialam w sklepie zoologicznym specjalne witaminy dla krabow, ale nie mialam wtedy kasy, kilka rodzajow wit przetesoalam i widze ze kraby bardziej sa ozywione po wit w plynie dla zolwi jest tak wit:A,C,D3,E,K,B1,B2,B6,B12
a i te krabiki (najbardziej samce) kapitalnie sie przyzwyczajaja do chodzenia po rekach, czasami az zejsc nie chca 
powodzenia i mysle ze bedziesz mial wiele radosci z hodowli tych bezkregowcow 
pozdrawiam Aga W.
Uprawnienia umieszczania postów