No, chyba się nie wysiliłeś z tym szukaniem )).
Hodowca ma obowiązek w terminie 14 dni od wylęgu/urodzenia zwierząt objętych Konwencją Waszyngtońską zgłosić ten fakt powiatowemu lekarzowi, a ten powinien wydać stosowny dokument powtierdzający urodzenie zwierząt w niewoli. na podstawie tego dokumentu hodowca w ciągu 14 dni jest zobowiązany do zarejestrowania zwierząt w powiatowym starostwie. Otrzymuje odpis rejestracji i w momencie sprzedaży zwierząt wraz z fakturą (najlepiej jak na nim będzie nr rejestracji) lub oświadczeniem sprzedaży/podarowania powinieneś dostać kopię wyciągu z rejestracji. Z tym zgłaszasz się do swojego starostwa (tego na którego terenie będą przebywać zwierzęta) i składasz wniosek o zarejestrowanie zwierząt a jako załącznik składasz kopię z wyciągu rejestracji poprzedniego właściciela (hodowcy) + ewentualnie kopię rachunku. Znaczki skarbowe: złożenie wniosku - 5 zł, każdy załącznik 0,50 zł.
Moja rada: do urzędu warto zgłosić się z kopią wniosku i poprosić o potwierdzenie przyjęcia i w ogóle zachowywać wszystkie kopie (niestety wszędzie się zdarza i to wcale nierzadko że dokumenty giną w urzędach)

Właśnie pół godziny temu uczyniłem dokładnie to co opisałem powyżej w urzędzie we Wrocławiu .