rzeczywiście Mata manx... w tym cię popieram, zawsze znajdą się tacy idioci, którzy kupią dla szpanu krokodylka i po pewnym czasie im się znudzi to go do ZOO dadzą lub wypuszczą do kanalizacji lub w najgorszym wypadku dadzą do przerobienia na buty... Lecz nie jest to regułą... założe się że jak byś miał do użytku pomieszczenie 10/10metrów z wyposażeniem ogrzewaniem i basenem... i w tym oto momencie ktoś by ci zaproponował za darmo kajmana to byś mu jednak zapewnił godziwe warunki... . Wiem że to może nie jest do końca związane z tematem ale wydaje mi się że nie można od razu wszystkich zniechęcać i odwracać od tego pomysłu, ale oczywiście osoba chcąca mieć teakiego gada musi się wcześniej poważnie zastanowić... nie tylko jeżeli chodzi o terrarium ale także o wyżywienie i zapewnienie sobie i jemu bezpieczeństwa oraz troskliwej opieki...
Nie będe ukrywał że sam miałem takie ciche marzenia żeby w przyszłości jakoś stać się właścicielem domku jednorodzinnego i jeden duuuuży pokój przeznaczyć właśnie dla aligatorków lub kajmanów... oczywiście mam tylko 14 lat ale pomarzyć zawsze można