-
Re: Co do poprzedniego tematu - papiery
Panowie, nie przesadajcie. Policja rozpozna Wam pajaka? Zartobliwie rozmawialem z kolega i mowie mu, jak przyjda, mow: prosze, terrarium moje, a pajaki sobie bierzcie i je wypuscic. Ciekawe jak dlugo by zostali w tym pomieszczeniu ;-) Ja hodowca nie jestem, a jedynie wlascicielem.
U nas byla kiedys zadyma z lapankami policji na pirackie Windowsy i plyty. I co, profilaktycznie sprawdzieli, dwa, trzy mieszkania. Ci z tego linku na wp.pl musieli czyms sie niezle wykazac...
Poza tym pamietajcie jedna wazna zasade: nie ma nakazu prokuratorskiego, nie ma przymusu otworzyc drzwi... Ale mowie, zdobyc nakaz prokuratora w tak blahej sprawie nie jest latwo i ktos musi sie bardzo zasluzyc, zeby policja interweniowala, dla przykladu: sprzedaje ich 100 dziennie, albo wychodza mu z mieszkania i sasiedzi sie burza ;-)
Jeszcze jedna rada, jak przyjda "smutni panowie" (a spodzieacie sie), popatrzcie przez wizjer i cisza, jak nie ma nikogo w domu, drzwi wam nie wywaza przeciez ;-) Pojda sobie, ale na pewno wroca ktoregos dnia, a w tym czasie pajaki mozna miec w drugiej czesci Polski ;-) CHyba sami rozumiecie...
Uprawnienia umieszczania postów