własnie, ale mimo to podtrzymuje moją opinię, ze nie ma zadnych przepisów prawnych, ktore nakazywalyby rejestracje hodowli.
Dlatego wlasnie prosze wszystkei zainteresowane osoby o kontakt, wymiane pogladow i probe stworzenia czegosc konstruktywnego - jesli nie my to zrobimy to zrobi to jakas salamandra, a wtedy podniesie sie lament jacy to jestesmy biedni i przesladowani..

do tej pory nie doczekalem sie zadnej konstruktywnej opinii co do mojego projektu. Jego zalozenia wyrazilem chyba jasno...

Chodzi o to zebysmy to mieli decyddujacy wplyw na to jak i czy w ogole trzeba rejstrowac Brachypelmy i jak powinien wygladac nimi obrot. Nie zeby jacys medracy z salamandry pisali jak obchodzic prawo, za posrednictwem lipnych transakcji, tylko zeby mozna bylo robic to lege artis.
Moge zrobic to sam, ale nie mam az takiej sily przebicia, zeby gwarantowac ze przejdzie to w rozsadnej formie. Jezeli opracujemy to jako grupa i podpiszemy sie pod tym, to jest jakas szansa, ze dokument nie trafi do kosza... Gielda w Swietochlowicach bylaby dobrym momentem, bo wtedy wiele osob bedzie na miejscu i latwiej byloby zebrac podpisy...