-
Re: Amnestia a późniejsza sprzedaż?
Salamandra jak widać jest _działającą_ organizacją a środowisko terrarystyczne jakoś nie zebarało się do kupy. PST nawet strony nie ma aktualnej a wysokimi składkami (4x tyle co pełna składka Salamandry) odstrasza sporo osób, które miały by chęć coś zrobić. Za darmo mogę robić ale jeszcze do tego dopłacać i to tyle. Sposób podejścia PST do swoich potencjalnych przyszłych członków też ma wiele do życzenia. Mam osobiste doświadczenia ale o tym tylko prywatnie. Jeśli jest mowa o środowisku terrarystycznym to na pospolite ruszenie chyba nie ma co liczyć bo średnia wieku chyba wypada koło 17 a może nawet mniej. Dla nich raczej liczy się jednostka a nie dobro ogółu a robienie czegoś zgodnie z prawem kłóci się z "buntem nastolatka".
Strona z przepisami bardzo potrzebna ale na własną chyba już za późno jeśli chodzi o pomoc w rejestracji. O taką stronę trzeba dbać i to mocno i cały czas śledzić nowe przepisy. Wiem coś o tym. PST zaspało - nawet wzorów wniosków nie mają. A w naszych szeregach prawników też pewnie niewielu żeby było komu porządną interpretację napisać.
Szkoda.
Uprawnienia umieszczania postów