czemu calceaty?- tu juz przesadzasz.to ze czegos nie lubisz to nie znaczy ze jest złe.Ja je lubie a nie lubie np selenocosmii- to moze je wpisac?Chodzi o to ze jesli by patrzec na ptaszniki obiektywnie to jesli na liscie mialy by byc pterinohilusy to automatycznie wszystkie inne afrykanskie i azjatyckie powinny tam trafic>ale co komu zawiniły aphonopelmy i pamphobeteusy to juz nie wiem zupełnie!Najwyzej wzbogacimy kolekcje ogrodow zoologicznych,nie ma sprawy!Ja tam sie zbyt nie przejmuje bo mam tylko pare samic tych gat. ktore sa przewidywane na liscie i prawde mówiąc chetnie bym je poswiecił w zamian za mozliwosc uzyskania legalnych papierow na brachypelmy,ale to niestety tylko moje marzenia.Niech w koncu ustanowią jakies jedno oficjalne prawo,niech pozwolą sie do niego stosowac i bedzie dobrze.Jakie by gatunki nie były dozwolone to zostaje jeszcze tyle innych ze miejsca na nie w terrariach zabraknie
A azjaty i afrykany chetnie bym poswiecił byleby tylko prawo jasno okresliło ze cała reszta jest ok i mozna je amatorsko mnożyc i hodowac.