Salamandra zrobiła więcej dla zwierzat niż może to pojąć dla ktoś z "malutkim doświadczeniem" - Czy w którymś miejscu zakwestionowałem wcześniejsze dokonania SSalamandry?? Nie!! Dużo dobrego słyszałem o tej organizacji, ale to że komuś pod wpływem krążacej o nim opinii i władzy odbija i zaczyna się wymyślać kretyńskie pomysły (Brachypelmy) to już nie warto skrytykować?? To że ktoś wyrobił sobie dobre zdanie (zasłużenie zresztą) nie znaczy że zawsze wie co robi i ma władzę absolutną!! Następna sprawa, nie będe się wykłucał bo może nie jasno to sprecyzowałem: NIE CHCE STRASZYĆ, GROZIĆ, itd. SSalamandrze ale dać im powód do zastanowienia!! Chorą sytuacją jest że organizacja która powinna wspierać terrarystykę dąży do jej uśmiercenia (przynajmniej po części). Ale to też chyba za trudno zauważyć..

A pakowanie mojego pomysłu do jednego zeszyciku o tytule: "NIENAWIDZE SALAMANDRY BO JEST BE I ZŁA" jest, moim skromnym zdaniem, też lekkim oderwaniem (całkowite niech zostanie dla mnie) od rzeczywistości. Może zamiast krytykować to co wymyśliłem warto pomyśleć jakie stały za tym intencje.

Pozdrawiam w stanie pełnej utraty kontaktu z rzeczywistością...