-
Re: wizyta w sklepie
Black wydaje mi się, a raczej jestem pewien, że nie masz racji co do tego co napisales, jezeli baba chce pracowac w zoologiku to musi się znac na tym co robi, jey'owi powiedziala ze ma trzymac na trofie polaczonym z piaskiem, co jest wg mnie bardzo zlym podlozem poniewaz, gekon a zwlaszcza samica w ciazy bedzie go zjadala w poszukiwaniu wapnia, drugi przyklad niech przyjdzie do sklepu ktos kto sie nie zna wogole na gadach i spyta sie gdzie trzymac gekona, sprzedawca zapewni ze sie zna na gadach zwlaszcza na gekonach (a tak naprawde sie nie zna) i powie ze nalezy go trzymac w akwarium z woda ktora ma mu siegac do brzucha
koles sie nie zna i tak zrobi, i co bedzie z gekonem, taka osoba, ktora sie nie zna nie powinna wogole kupowac gada zanim sie czegos o nim nie nauczy, ale jak wszyscy wiemy coraz to wiecej osob kupuje zwierzaki a potem na forum dopiero sie pyta co i jak
W sklepach zoologicznych (w wiekszosci) wlascicielom zalezy na zarabianiu kasy przedewszystkim, a nie na tym zeby zwierzaczkom bylo dobrze dowodem na to sa warunki jakie panuja w tych sklepach.
Podsumowujac, osoba chcaca otworzyc sklep albo pracowac w sklepie zoologicznym powinna znac chociaz podstawy dotyczace hodowli sprzedawanych gatunkow
Troche sie rozpisalem ale jakos tak nie moglem tego napisac w krotszej wersji
Uprawnienia umieszczania postów