-
Re: Podloze
vida ja wcale nie powiedzialem ze nie znasz sie na gekonach, a co sie tyczy piasku to odradzaja go przede wszystkim ci ktorzy mieli przez niego problemy, ja odradzam piasek bo sam na poczatku mialem go jako podloze i malo co nie stracilem samicy ktora go zjadala a ja nawet nie wiedzialem kiedy, widzialem to w kupach, w koncu przestala jesc swierszcze i robic kupy, zrobila sie osowiala i nic jej sie nie chcialo, no to wtedy zaczalem robic jej cieple kompiele masarze brzucha i podawalem parafine i sie wyleczyla(przez jakis czas zwacala sam piasek, cala kupa to jeden wielki kawalek piasku), potem ten sam problem z samcem, dlatego uwazam ze piasek jest jako podloze zly, co sie tyczy twojego przypadku to masz szczescie ze twoje gekonki nie jedza piasku, najwyrazniej tak jak jey napisal bardzo dobrze sie nimi opiekowalas, ale to nie znaczy ze nie beda go jadly, pamietaj ze lepiej zapobiegac niz leczyc, kurde ale sie rozpisalem
jeszcze jedno, im wiecej osob chwali sie ze trzyma gekony na piasku tym wiecej osob uznaje piasek jako dobre podloze i jest coraz wiecej postow typu "moj gekon sie zapchal co mam robic", ale jak owa osoba zauwazy to za pozno to moze sie to zle skonczyc dla gekona, wiec ludzie pomyslcie zamin cos zrobicie
Uprawnienia umieszczania postów