-
Re: Biofil i chore zwierzeta
Ja nie wnikam ile Ty wydalas, a Ty nie wnikaj ile ja wydalem lub ktokolwiek inny. Nie o to chodzi. Co prawda kasa jest potrzebna do stwarzania odpowiednich warunkow, ale wazniejsze jest doswiadczenie. Mniemam, ze to byly Twoje pierwsze zwierzeta terraryjne. Jesli sie myle, to szczerze przepraszam, ale nie ma informacji, czy chodowalas cos wczesniej, a phelsumy nie sa dobre na poczatek. co do tej "zalosnej wzmiance o kasie" to powiedzialem tylko, zebys zadala sobie pytanie, czy podolasz kolejny raz (jesli sprobjesz).
Tak na marginesie to pokopalem troche w archiwum i znalazlem Twojego posta o hotelu dla tych phelsumek. Nie ujelas w poscie gdzie spedzaly Twoj urlop, a to jest istotne. Ja wysune taka hipoteze, ze moze w smoku sie zarazily (jesli tam przebywaly)? Moze nie kupilas od Lukasza chorych phelsum, tylko zdrowe, a one sie nalapaly tego w smoku? W sklepach zologicznych jest strasznie duzo zwiezakow z odlowu z pasozytami w ciele na kilogramy, a phelsumki sa wyjatkawo podatne na pasozyty.
Uprawnienia umieszczania postów