-
Re: Pytanko
akwarium....niech wszelcy bogowie chronią cię przed trzymaniem zwierzęcia w akwarium!!! nie wolno trzymać gadów w akwarium z powodu przede wszystkim złych wymiarów i fatalnej wentylacji. lepiej trochę poczekac, uzbieraj i kup porządne terrarium, bo przeróbka akwarium na terra może byc o wiele bardzo czaso- i pieniędzochłonna. jeśli jednak bardzo chcesz przerabiać, poczytaj o tym: http://www.terrarysta.com.pl/artykul.php?id=1029. jeśli chcesz byc porzadnym terrarysta a nie kolejnym smarkiem ktory kupuje zwierzaki na prawo i lewo nic o nich nie wiedząc, poczytaj uważnie to forum, opisy zwierząt, popytaj się innych terrarystów. nie wolno zaczynac w ten sposób, że dowiedziałem się co znaczy słowo "terrarystyka" i od razu kupuję zwierzaka i wrzucam do akwarium. ja, zanim kupiłam swojego pierwszego zwierzaka, zbierałam informację i sprzęt na jego utrzymanie siedem miesięcy. tobie tez radzę zgromadzić jak najwięcej wiedzy teoretycznej, a dopiero potem zabrać się do pracy i kupna zwierzaka. tak będzie dobrze dla ciebie i dla niego!
pozdrawiam
PS 60-23-32 nie jest odpowiednie, musisz zwiekszyć szerokość, bo dorosły gekon lamparci dorasta niekiedy do 27-28cm
Uprawnienia umieszczania postów