-
Re: terrarium dla Lamparta + wyposażenie
Niektórzy używają tylko samej żarówki i to też powinno wystarczuć (ja mam w oprawce) ogrzewanie podłogowe zrobiliśmy z teko powodu że mam dosyć zimny pokój i jeszce jednym powodem jest to iż po obfitym pokarmie gek kładzie się całą objetością brzyszka na ogrzanej części i w ten sposób pomaga sobie w trawieniu.
Jeśli chodzi o wyjazdy to gekony są chyba najbardziej mało wymagającymi gadami-zapasy pożywienia zachowują w ogonie i to im pozwala przetrwać długo bez pożywienia. Przed wyjazdem możesz wrzucić np.10 świerszczy i spoko wyjechać na miesiąc jest tylko mały problem z wodą (choć mało piją) to woda wyparowuje z miseczki i wtedy należy pomyśleć o większej ilości pozostawionej wody albo poprosić kogoś kto zostaje o dolewanie wody. aha jeśli chodzi o tą oprawkę to ja mam tak zrobione, że jej wogóle nie widać ponieważ tylną ścianę terra mam zrobioną z pomalowanej pianki (wygląda jak skały) i oprawka jest schowana w tej piance(pianka na regipsie) a kabel za regipsem przez małą dziurkę w terra na zewnątrz.
Uprawnienia umieszczania postów