ja wlasnie dzisiaj mam taki sam problem . . . tylko ze ja kupilem sobie droga samice . . . obie są duze jak wlozylem nowa samiczke do terrarium z moją starą samiczką to ona zaczela machac ogonem i nagle sie zucila jak na pokarm . . . przestraszylem sie i szybko zabralem nowa samiczke poczekalem chwilke i znowu ja wlozylem a moja stara samiczka dalej tosamo tylko ze teraz coraz bardziej zawziecie sie na nia uparła szybko wyciagnołem obie i wlozylem do nowego terrarium takiego co moja stara samiczka ani nowa nieznają wiec je wlozylem obie i teraz sobie łażą obie po nowym terrarium i zwiedzają moją starsza samiczka spokojnie juz sobie przechodzi obok nowej i zwiedzają obie
hmmm . . . tak sie zastanawiam . . . moja starsza gekonica poprostu po wlozeniu nowej samiczki zareagowala jak na pokarm poniewaz zna swoje terytorium a jak nagle zmienilo sie otoczenie to juz niewie gdzie jest i z kim zaczyna poznawac od poczatku

To co napisalem to jest moje zdanie dlaczego juz sie nie gryza wywnioskowalem to z obserwacji i odkad je przelozylem w nowe miejsce juz sie nawet nie gryzą.

P.S. obie sa takiejsamej wielkosci ok. 24-25cm