Niestety ukończone 30 lat nie zawsze skutkuje.Ja wczoraj byłam w Tesco w Tarnowskich Górach,jest tam zoologik ,w którym maja dosyć bogaty asortyment gadów ,jest waran na którym skóra dokładnie obciąga kości,chociarz nie znam sie na jaszczurkach to napewno tak ten biedny gad wyglądac nie powinien,nie reaguje na nic,a terrarium , w którym przebywa juz od dwóch miesięcy nie jest dłuższe niz on sam.Sa tam też anolisy ,kameleony ,gekony lamparcie,agamy kołnierzaste,kilka gatunków węży,a na wystawie od otwarcia , a wiec od czterech miesiecy siedzi duzy legwan,oczywiscie w opłakanych warunkach.Personel jest niezbyt sympatyczny ,a konkretnie dwie panie, które wszystkich traktują z góry.
Kiedy kupowałam podłoże torfowe dla żółwia stepowego ,to pani była bardzo zdziwiona ,bo przecierz trzeba dać mu piasek.Na moje słowa ,ze zjadanie piasku szkodzi żółwiom ,pani stwierdziła ,ze oni trzymaja w piasku i nic sie nie dzieje.
Jeżeli trafi się ktos, do kogo nic nie dociera ,to nie pomoze ani wiek ,ani urok osobisty .
Pozdrawiam Joanna