-
Re: ZOO Natura w Łodzi - nie kupujcie tam!
Wszystko przez to że każdemu właścicielowi zoologika wydaje sie że gady można trzymać tak samo jak gryzonie... Nie zdają oni sobie sprawy że takie zwierzaki wymagają specjalnych warunków... A że zwykły zjadacz chleba jak zobaczy węża to potem będzie sie przez 2 mies podniecał i codziennie męczył freda i dlatego zwierzęta egzotyczne traktowane są przez właścicieli sklepów jako coś, co ma uatrakcyjnić sklep... Wiadomo, jest coś niecodziennego to sie idzie i ogląda...
straku - powiem Ci że co do ZOO NATURA to mnie troszeczke zaskoczyłeś... Jak wiadomo mają oni sieć w całej polsce. Ja osobiście byłem w dwóch ich sklepach (Kraków Carrefour i Kraków M1), widziałem tam regiusy, felsumy madagaskarskie (grandis), legwana zielonego i w sumie warunki były całkiem całkiem choć jeszcze troche brakowało do minimum socjalnego ale ogólnie itak niezły wynik jak na zoologiki... Jedno co mnie zmartwiło to że lamparcie trzymali w terrarium o wymiarach max 30/25/25 (dł/szer/wys)... Za to należy sie nagana.
Wogóle to ja traktuje zoologiki jako sklepy w których można kupić żarcie dla psa, rybek, psie gadżety, jakieś rybki, chomika, świnke morską czy myszke dla węża, ale w życiu nie gada... Od tego mamy, drodzy terraryści, Biofila z Sułkiem na czele i kilku zaufanych hodowców takich jak vorax i jeszcze paru innych... W życiu nie kupiłbym gada w sklepie typu ZOO NATURA... porażka takie coś...
Uprawnienia umieszczania postów