-
Re: Ile czasu zajeło wam oswojenie lamparcila?
Ja, gdy swoje dostałem, to zostawiłem je w terra przez jakiś tydzień, tzn. tylko zraszałem terra, podawałem pokarm i wymieniałem wodę. Później zacząłem je obserwować w nocy i siedzieć przy terra, otwierałem terra i sobie patrzyłem jak jedzą itd. A ze nie łapały pokarmu, który wpuszczałem to karmiłem je z pincety, a dokładnie tylko, 1 bo jeden nie chce jeść. Od wczoraj zaczynałem oswajać geka tego, co ja i myślę ze na razie to mi się udało, bo na początku pokazałem mu moja dłoń a dokładnie palca, on go polizał i szukał dalej żarła
To ja wziąłem świerszcza w pincetę i machałem aż zauważył potem dąłem sobie świerszcza na rękę i czekałem, po około 5-10 minutach gek wszedł na rękę i zjadł świerszcza, potem zrobiłem tak jeszcze z 2 świerszczami tylko ze dałem rękę w inne miejsca, gek spokojniutko wchodził i zjadał świerszcza, nawet jak siedział mi na ręce a musiałem cos innego zrobić to pomachałem lekko geka żeby zszedł, ale on siedział nadal na ręce. Po około 1 minucie gek sam zszedł i się schował do kryjówki. Ogólnie moje oswajanie jak na 1 dzień moim zdaniem wyszło pozytywnie
Uprawnienia umieszczania postów